Vuorilla kiipeileet tietävät, että kiipeäminen käy ajoittain rankaksi, mutta se unohtuu maisemien avautuessa.  

Osa meistä Vamos-kurssilaisista saivat nähdä vuorelta aukeavat maisemat alla olevaan kylään. Näky oli hieno: Kirkas taivas, kaukainen horisontti ja kiireinen vilinä muurahaisen kokoisessa kylässä, jossa kapeat kadut piirtyivät sokkeloisesti.  

Samaa me (Rebekka ja Nikolas) ajattelimme 12-viikkoisen kurssin kokonaisuudesta. Kurssi sisälsi paitsi rikasta toimintaa, niin myöskin kirkasta päämäärää ja kauaskantoista näkökenttää. Oli opettavaista kokeilla uusia asioita kaukana tutuista piireistä.  

Viikottain vaihtelevien opetuksien ja tiiviiden päivien myötä saimme nähdä lähetystyön laajalle kentälle. Käytännön juttuja saimme harjoitella uudessa ja vieraassa ympäristössä. Kurssin aiheita oli mm. Kairos, Tarina Jatkuu, aktionjohtajakoulutus, Al Massira, Davar, (ja suosikkeinamme) pyöräaktio ja lapstityöviikko. Opimme, että evankeliumin levittämisen keinoja on monia. Ei ole yhtä ainoaa reittiä, vaan kullakin kutsuun vastanneella on oma polkunsa. 

Jokaiseen uuteen työmuotoon tutustuessa tuntui, kuin korkealta katsomastamme kylästä nousisi uusia reittejä ja polkuja. Saimme tutustua lähetystyöntekijöihin henkilökohtaisesti sekä kuulla heidän omasta kutsustaan ja työstään mm. mentoroinnin ja kotivierailujen myötä. Mitä useampi kertoi elämästään, sen enemmän näimme. 

Kurssin päätyttyä saimme palata paitsi maan pinnalle koti-Suomeen, niin myöskin tuoda matkamuistoksi upean kokonaiskuvan lähetystyöstä. Täytyy myöntää, että maisemat olivat matkan arvoiset. Nyt voimme muistella kaikkea korkealta näkemäämme ja jatkaa omien askeleiden ottamista niillä poluilla, jotka Jumala itse meille avaa. 

Rebekka Antinsalo